Студиото Disney работи на проект за проширена реалност со кој ќе им даде нов живот на боенките. Апликацијата помалку потсетува на Semantic Paint од Microsoft, иако делува делеку поисполирано и позабавно од неа. Апликацијата со дополнителна функционалност без сомневање ќе има и дополнителни можност и ќе биде корисна за сите, но барем засега ќе им […]

Прочитај повеќе

CocoBoard и MickeysJuniorMathMK се две едукативни игри, направени од Милан Димовски, кои се наменети за најмалите корисници. Првата апликација, CocoBoard наликува на старите мозаик играчки кои овозможуваат најмладите да се забавуваат притоа креирајќи мозаик од бои. Апликацијата од лева страна доаѓа со палета од седум бои кои ќе ги употребува, а по креирањето на „мозаикот“ […]

Прочитај повеќе