Францускиот уставен суд одобри контраверзни промени на законите за електронска комуникација со кои се овозможуваат нови начини за следење на разговорите на корисниците. Со промените во законот разузнавачките и безбедносните агенции во Франција ќе можат да собираат мета податоци, да користат keylogger софтвер за следење на комуникациите и тоа без да има потреба од судски […]

Прочитај повеќе