Се сеќавате на светот без Интернет? И сега размислите убаво што се е променето од тогаш до денес, кога интернетот е исто толку неопходен и колку струјата и водата. Светот е поврзан, но и покрај сите бенефити на неограничената комуникација и пристапните информации, дали сте размислиле што всушност губите со Интернетот? Тој сепак не е […]

Прочитај повеќе

TEDxBASSalon организира неколку интерактивни настани кои што имаат за цел да ја соберат локалната TED заедница на едно место, каде што љубопитните умови се собираат да истражат нови идеи и нови начини на размислување. Следејќи ги принципите на познатата конференција TED, односно „идеи што вредаат да се споделуваат“, независниот TEDxBASSalon ве поканува на првата серија […]

Прочитај повеќе