(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Ме разбуди сонцето во навистина ладно јануарско утро во Талин. Се облеков и излегов набрзина бидејќи сакав да се запознам и да пијам кафе во центарот со оваа личност. Неговата позадина е во радио […]

Прочитај повеќе

Стартапите од Британија, Германија и Франција го предводат неверојатниот раст на европската стартап сцена. Само во првите шест месеци од 2015-та година 924 европски стартапи привлекоа 4,5 милијарди долари, се вели во анализата на анализата на Funderbeam, пренесена од Startit.rs. Лидерот на листата е секако Британија со 311 стартапи кои привлекоа околу 1,8 милијарди евра, […]

Прочитај повеќе