Неодамнешниот хакерски напад врз Jeep Cherokee, во кој безбедносните експерти Чарли Милер и Крис Валасек успешно хакнаа возило во движењее, придонесе Fiat Chrysler да повлече 1,4 милиони возила за надградба на софтверот. „Се прашувам што е поевтино дали да се креираат безбедни возила или да се повлекуваат за надградба“, вели г. Милер. Компанијата повлекува седум […]

Прочитај повеќе