Honda е во преговори со Alphabet (поранешен Google Inc.) за имплементација на технологија за автономни возила која е развиена од страна на инжинерите на Google Alphabet. Alphabet неодамна од одделот за развој на паметни возила креираше посебна компанија – Waymo. Токму ова беше една од шпекулациите за можни извори на заработка на Waymo: лиценцирање на […]

Прочитај повеќе

Неодамнешниот хакерски напад врз Jeep Cherokee, во кој безбедносните експерти Чарли Милер и Крис Валасек успешно хакнаа возило во движењее, придонесе Fiat Chrysler да повлече 1,4 милиони возила за надградба на софтверот. „Се прашувам што е поевтино дали да се креираат безбедни возила или да се повлекуваат за надградба“, вели г. Милер. Компанијата повлекува седум […]

Прочитај повеќе