Суперкомпјутерот Nautilus на Компјутерскиот институт при Универзитетот во Илионис може да предвиди револуции според фактите и информациите кои се презентирани во вести од разни извори. Истражувачот Калев Летару, кој го води проектот, презентиран во First Monday, вели дека собрал 100 милиони текстови кои биле прегледувани според расположение, односно дали текстовите се за добри или лоши […]

Прочитај повеќе