Girls in Tech Macedonia, глобалната организација која сака да ги мотивира девојките поактивно да се вклучат во ИТ индустријата, најави дека влезе во соработка со Silicon Valley Internship Programme (SVIP) со што ќе им овозможи на девојки-членки на организацијата да одат на платени пракси во компании сместени во Силициумската долина. Станува збор за работни позиции […]

Прочитај повеќе

Girls In Tech Macedonia организира настан, закажан за петок 6-ти ноември, на кој ги поканува сите заинтересирани да се вклучат во дискусија за половата еднаквост во ИТ индустријата. Непрофитната глобална организација чија цел е да поттикне што повеќе девојки да се вклучат во ИТ индустријата и претприемаштвото, ја покани претседателката на Madi Group, Мади Шарма, […]

Прочитај повеќе

Интернационалната организација за поддршка на ИТ девојките, која од неодамна има и огранок во Македонија, Girls in Tech, го најави новиот стартап натпревар Lady Pitch Night кој ќе се одржи во Париз. Повикани се сите девојки-основачи од цела Европа да аплицираат за шанса да го претстават својот стартап пред познати претприемачи и основачи. Може да […]

Прочитај повеќе