Геолокациското блокирање е најверојатно едно од најздодевните и најфрустрирачките искуства кое корисниците веќе и пречесто го доживуваат на интернет, иако за дел од сервисите можеби станува збор за оправдано блокирање, дел, пример нови трејлери на серии или филмови речиси без причина се блокираат. TunnelBear е сервис кој овозможува преку VPN (виртуелна приватна мрежа) да ја […]

Прочитај повеќе