Претседателот на Toshiba Corp. Хисао Танака и двајцата негови преходници поднесоа оставки на своите функции во Toshiba, откако е откриено дека јапонската корпорација значително ја „надувала“ својата заработка.Компанијата погрешно пријавила заработка повисока за 1,2 милијарди долари, од почетокот на финансиската криза, односно пред шест години. „За компанијата да се реизгради потребно е да се промени […]

Прочитај повеќе