Visual Studio Live Share е нова функционалност на Visual Studio 2017 која на развивачите ќе им овозможи соработка во реално време. Live Share ќе овозможи тимови да работат на ист код. Предноста од досегашниот модел е што промените се регистрираат тековно и не е потребна синхронизација на кодот. Дополнително, нема потреба ниту од конфигурирање на […]

Прочитај повеќе

Истражувачите од MIT работат на решение кое во иднина може да помогне за скратување на дел од работата на програмерите. CodeCarbonCopy или CCC, автоматски може да ги препознае и прилагоди линиите код кои го копирате и вметнувате во вашето решeние. Креирањето на нов код и вообичаено содржи „рециклирање“ на претходно напишан код, или пронаоѓање на готови […]

Прочитај повеќе

Google ја најави новата верзија на развојната алатка за Android – Android Studio 2.0. Засега е рано да се зборува за конечното издание, но сите заинтересирани девелопери можат да ја разгледаат на Canary Channel, а алатката е достапна за Windows, OS X и Linux. Новитет е Instant Run, побрз Android емулатор и нова GPU алатка. […]

Прочитај повеќе

Microsoft ја објави најновата верзија на развојната алатка, Visual Studio 2015. Заедно со Visual Studio 2015 за преземање е достапен и .NET 4.6, јави Microsoft на својот блог. „Заедно со Visual Studio 2015 и .NET 4.6 доаѓаат и финалните верзии на C# 6 и Висуал Басиц 14. Со повеќе нови додатоци во јазикот кои го […]

Прочитај повеќе