Федералната агенција за авијација започна истрага за првиот лет на Virgin Galactic на Ричард Бренсон. Во текот на летот имало опасност поради која мисијата требало да биде одложена. Сепак летот продолжи и понатаму, а за среќа леталото слета без никаков забележителен проблем. Причината за истрагата е скршнувањето од зададената рута на леталото во текот на […]

Прочитај повеќе

Федералната агенција за авијација на САД одлучи да забрани внесување на Galaxy Note 7 во авионите. Ова најверојатно ќе биде и последниот показател за оние корисници кои досега не го вратиле телефонот, да го направат тоа. Телефонот не смее да биде кај патникот, во личниот багаж на патникот, но ниту во останатиот багаж. Ако некој […]

Прочитај повеќе

Федералната агенција за авиосообраќај FAA направи исклучок во својата забрана за беспилотни летала и му дозволи на Flirtey да направи три достави до клинички центар во Вирџинија. Тестовите на приватната компанија беа набљудувани и од тим на NASA, а болничкиот тим кој учествуваше е дел од тим на лекари и волонтери кои работат во рурални […]

Прочитај повеќе