Apple повторно може да се најде пред суд, но овојпат како обвинет. Компанијата е обвинета дека го користи брендот iWatch за рекламирање на Google, иако iWatch во Европа е трејдмарк на Probendi – мала компанија од Ирска, пренесе Bloomberg. „Apple систематски го користи терминот iWatch на Google пребарувачот да ги пренасочи корисниците на сопствената страна, […]

Прочитај повеќе