Илјадници модели на 3д пиштол се преземени откако шаблоните се објавени онлајн. Ова се случи откако судот во Тексас донесе одлука дека споделување на 3Д модели на пиштоли не е исто како и неовластено продавање на оружје. Одлуката на судот е донесена откако Коди Вилсон успеа да убеди доволно луѓе во Одделот за правда дека […]

Прочитај повеќе

Стејт департментот се обидува да пронајде законска основа со која ќе го забрани 3Д отпечатеното оружје. Ова навидум изгледа едноставно, но приврзаниците на 3Д-испечатеното оружје велат дека проблемот е поголем, и законот е во спротивност на Првиот амандман на Уставот на САД. Проблематичен е и Вториот амандман кој го гарантира правото на граѓаните за поседување […]

Прочитај повеќе