Microsoft најави нова платформа која ќе доаѓа под Cortana – Cortana Analytics Suite. Платформата ќе овозможи обединување на речиси сите сервиси: машинско учење, големи податоци и аналитика и ќе ги спои во еден робусен сервис, јави TechCrunch. Платформата ги користи Azure ML, PowerBI и Azure Data Catalog кои заедно со Cortana ќе креираат единствена платформа […]

Прочитај повеќе