Гејб Њуел, човекот зад кој стои компанијата Valve и платформата за дигитални игри – Steam, реши да ги удостои сите заинтересирани со AMA (Ask me Anything) сесија. Она што следува е збир од најинтересните прашања и одговори од представник на движечката сила која ги обедини гејмерите со Steam, а пружи незаборавно искуство со игри како […]

Прочитај повеќе

Што е venture capital? Во какви стартапи се инвестира? Колку пари? Дали е поважен тимот или продуктот? А што е воопшто инвеститор!? Сите овие прашања и други ќе може да ги поставите во Ask Me Anything (AMA) сесија со Татјана Забасу, инвеститор и директор на канцеларијата во Скопје на South Central Ventures. Ова е инвестициски […]

Прочитај повеќе

Без разлка на сите учесници кои досега учествувале и одговорале на прашањата на корисниците на Reddit AMA, првото појавување на Стивен Хокинг без сомневање ќе биде посебен настан. Со оглед на специфичноста на настанот и на гостинот, овојпат AMA, закажан на Reddit Science во соработка помеѓу Nokia и Wired, ќе биде решен малку поинаку. Заинтересирани […]

Прочитај повеќе

Корисниците победија по неколкудневниот бунт. Reddit ја замени екс-директорката Елен Пао, а на нејзино место сета доаѓа ко-основачот на Reddit, Стив Хафман. Смената доаѓа по критиките од заедницата која на Change.org собра над 200.000 потпиза на петицијата за замена на г-ѓа. Пао. На отказот претходеше и бунт на модераторите кои затворија дел од форумите како […]

Прочитај повеќе