Откако Microsoft го најави новиот оперативен систем Windows 8, одлуката сите произведувачи кои сакаат да го имаат логото на Windows 8 на своите производи да оспособат UEFI безбедно бутирање предизвика загриженост меѓу оние кои сакаат да употребуваат повеќе оперативни системи на своите машини. Фондацијата Linux објави PDF документ во кој стои дека безбедното бутирање и […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft најави во блог пост дека Windows 8 ќе стартува многу, многу побрзо од неговите претходници. Според анкета на Microsoft, 57 отсто од десктоп корисниците и 45 отсто од корисниците на лаптопи и ноутбукови комплетно ги гасат машините, наместо да ги стават во хибернација, главно да се избегне трошењето на електрична енергија. Ова значи и […]

Прочитај повеќе