Креативниот стратег и сестран уметник, Лазар Џамиќ е гостин на Weekend Media Festival На деветтото издание на Weekend Media фестивалот, кој се одржува од 22-25 септември, ќе биде интересен, со нови теми и говорници кои со својата појава ќе го заинтригираат вниманието на бројните посетители кои се очекуваат во уникатната стара фабрика за тутун во […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински пост од организаторите на регионалната дигитална награда SoMo Borac. IT.com.mk е медиумски партнер) SoMo Borac, најважната регионална дигитална награда која се доделува на Weekend Media Festival, а која ја организираат агенциите 404 и Jasno i glasno, преставува листа на друштвени мрежи чие што време допрва доаѓа. Сите веќе знаеме, или бар поголемиот […]

Прочитај повеќе

За два месеца од сега во Ровињ, Хрватска, ќе се одржи регионалнoт фестивал за медиуми и маркетинг, Weekend Media Festival. Во склоп на фестивалот, трета година по ред, ќе се наградат и најдобрите дигитални проекти во склоп на регионалните награди SoMo Borac. На овој натпревар ќе бидат поделени 24 статуетки за осум натпреварувачки категории, и […]

Прочитај повеќе