Македонските маркетинг агенции „Еден на еден“ и „Glitch Agency“ се единствените домашни агенции кои се вратија со признанија од овогодинешното издание на Weekend Media Festival, на кој се доделуваат престижните награди од областа на маркетингот, „BalCannes“ и „SoMo Borac“. Weekend Media Festival е регионален фестивал од областа на комуникациите и маркетингот, кој веќе 11 години […]

Прочитај повеќе

Weekend Media Festival и оваа година од 20-ти до 23-ти во Ровињ ќе собере професионалци од индустријата за комуникации во регионот. Во предавањата, трибини и работилници “претресени” ќе бидат сите актуелни теми и трендови, од политиката и дигитализација до литературата и експедиција на Јужниот Пол, предизвикувајќи жестока дебата. “Weekend оваа година ни носи навистина разновидни […]

Прочитај повеќе

Викендов во Ровињ, Хрватска, за време на најголемата регионална конференција за медиуми и маркетинг Weekend Media Festival стандардно, веќе неколку години по ред се одржаа и наградите за најдобрите пријавени дигитални проекти – SoMo Borac.  Со повеќе од 130 пријави во девет категории, SoMo Borac е една од водечките натпревари во полето на дигиталниот маркетинг […]

Прочитај повеќе

SoMo Borac наградите беа стартувани пред четири години со цел да ги препознаат најдобрите дигитални проекти од целиот регион. Со бесплатни пријави, регионално жири составено од професионалци од целиот Балкан, вклучувајќи ја и Македонија, SoМo Borac е интересен настан преку кој дигиталните агенции од регионот ја добиваат својата афирмација, на минатогодишните награди го добивме и првиот македонски финалист на SoMo – New […]

Прочитај повеќе

Регионалниот натпревер за најдобри дигитални проекти, SoMo Borac, кој се одржа во склоп на Weekend Media Festival на 24-29-ти септември во Хрватска, ги објави финалистите и победниците во неколку категории. Жирито од дваесет регионални експерти во дигиталните медиуми и маркетинг пребираа помеѓу 123 пријавени проекти, но, на крај поделија само 24 награди на најдобрите проекти. […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински пост од организаторите на регионалната дигитална награда SoMo Borac. IT.com.mk е медиумски партнер) SoMo Borac, најважната регионална дигитална награда која се доделува на Weekend Media Festival, а која ја организираат агенциите 404 и Jasno i glasno, преставува листа на друштвени мрежи чие што време допрва доаѓа. Сите веќе знаеме, или бар поголемиот […]

Прочитај повеќе

За два месеца од сега во Ровињ, Хрватска, ќе се одржи регионалнoт фестивал за медиуми и маркетинг, Weekend Media Festival. Во склоп на фестивалот, трета година по ред, ќе се наградат и најдобрите дигитални проекти во склоп на регионалните награди SoMo Borac. На овој натпревар ќе бидат поделени 24 статуетки за осум натпреварувачки категории, и […]

Прочитај повеќе