Во зависност од тоа каков хард диск и какви програми имате инсталирано, оперативниот систем се покренува и доаѓа до состојба за оптимална работа за различни временски интервали. Она што обично се препорачува за инстантно покренување е SSD диск, но доколку не сте финансиски спремни за такво нешто или пак имате друга причина заради која сѐ […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft најави во блог пост дека Windows 8 ќе стартува многу, многу побрзо од неговите претходници. Според анкета на Microsoft, 57 отсто од десктоп корисниците и 45 отсто од корисниците на лаптопи и ноутбукови комплетно ги гасат машините, наместо да ги стават во хибернација, главно да се избегне трошењето на електрична енергија. Ова значи и […]

Прочитај повеќе