Re:scam е имејл четбот кој е најдобрата одбрана од фишинг и сличните измами. Вообичаено кога ќе видиме пошта за која сме сигурни дека е фишинг или ја бришеме или ја игнорираме. Наместо ова Re: scam има друг план: „Испратете му ја поштата на Re:scam“. Потоа роботот благодарение на вештачката интелигенција и куповите различни личности креирани […]

Прочитај повеќе

Постои сомнеж за нова интернет измама со автомобили која оди преку македонските огласувачи. Предупредувањето доаѓа од @jp389 кој напиша дека постојат лажни огласи кои најлесно може да ги препознаете бидејќи користат чуден превод, најверојатно направен со Google Translate. Се работи за познатата Virtual Vehicle измама. Тактиката е следна: измамникот објавува огласот на возило кој е […]

Прочитај повеќе