Google+ најави дека сега може да се споделуваат круговите јавно со своите пријатели. Circles имаат функција да ги групирате своите пријатели за кога ќе споделувате содржина да може полесно да одредите кој да ја види таа содржина. Но, една од можностите на круговите е и да се групираат луѓето кои ги следите, односно кои не […]

Прочитај повеќе

За една недела сите 700+ милиони Facebook корисници ќе можат полесно да си ги организираат пријателите во листи со што полесно ќе се контролира со кого се споделуваат статуси и фотографии. Идејата за подобрените листи е можеби украдена од Google+ Circles, но сепак е одлична новина со кое се враќа чувството дека споделувате со пријателите. […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа тестира промени на фидот со вести, меѓу кои и филтри за листи на пријатели и Smart Lists за автоматско организирање на пријателите. Smart Lists опцијата ги организира пријателите во три групи: соработници, луѓе што ги познавате од школо и локални пријатели. Ова автоматска листа сигурно е за да се мотивираат корисниците да ги […]

Прочитај повеќе