Американското Федералното истражно биро (FBI) истржува 11 физички напади врз интернет инфраструктурата во Калифорнија. Нападнатата инфраструктура е во регионот на Сан Франциско, а првите напади се забележани од пред една година, јави USA Today. Нападите се едноставни, но за нив е потребен соодветен алат, кој овозможува отстранување на заштитата на каблите пред да бидат исечени […]

Прочитај повеќе