Стартап за паметно паркирање, апликација која ви кажува на кој оператор вртите, и апликација за театри и кина во Македонија се победници на Open Data Hackathon, натпревар организиран од Министерството за информатичко општество и Microsoft. Натпреварот кој заврши на 22-ри јуни имаше за цел да ги мотивира програмерите и стартапите да ги користат отворените податоци […]

Прочитај повеќе