Без специјална и официјална најава Google лансираше конкурент на GitHub, Cloud Source Repositories. Kако и популарниот GitHub, сервисот на Google нуди простор за складирање и уредување на код на Google Cloud платформата, јави Venture Beat. Во моментов Google не претставува опасност за Github и сервисите кои нудат слична услуга, но ќе користи како уште една […]

Прочитај повеќе