Во период кога Airbnb сериозно му се заканува на хотелиерството, сопствениците на хотели се приморани да бидат покреативни во привлекување на корисници. Цената не е единствената причина за клиентите кои бараат нешто поинтересно, како што покажува Arcade Hotel во Амстердам. Ова е можеби првиот хотел за гејмери, со редизајнираните соби инспирирани од ретро конзоли и […]

Прочитај повеќе

Никој, ама баш никој, не сака да дознае дека платежната картичка му е хакирана за Божиќ. Но, токму тоа им се случи на клиентите на ланецот хотели Hyatt, кој објави дека на компјутерите кои ги користат за процесирање на исплати пронашле злонамерен софтвер. Добра вест е дека софтверот е пронајден, а Hyatt ја зголемува безбедноста, […]

Прочитај повеќе

Јапонскиот хотел Henn na, или во превод „чуден“, е хотел во кој исклучиво работат роботи. Тие ги пречекуваат гостите, тие ги служат гостите, и тие им кажуваат чао на крајот на посетата. Повеќе информации за јапонското хотелиерство со роботи ќе најдете на Motherboard.

Прочитај повеќе

Луксузниот хотел Villa Stéphanie во Германија на листата на своите услуги за гостите додаде прекинувач за интернет. Прекинувачот не само што го исклучува бежичниот интернет, туку вклучува Фарадеев кафез околу собите кој го блокира околниот бежичен интернет, а ѕидовите на собите се обложени со специјален материјал кој блокире 96 отсто од околните Wi-Fi мрежи, пишува […]

Прочитај повеќе