Роботот Pepper кој може да ги прочита емоциите на луѓето, сега научи и да си игра. Станува збор за едноставна игра со топче во која роботот треба топчето кое е врзано да го заврти и да ја погоди чашата. На почеток изгледаше дека Pepper залудно се обидува, но по стотина обиди ситуациајта се промени и […]

Прочитај повеќе

Првиот „емотивен“ робот Pepper имаше неверојатна продажба – се распродаде за само неколку минути во Јапонија. Роботот беше достапен во ограничена количина од 1.000 примероци по цена од 1.600 долари и дополнителни 200 долари за месечно за податоци и осигурување, јави CNN. Но, високата цена не ги спречи фановите веднаш да ги купат сите примероци […]

Прочитај повеќе