Словенечки стартап успеа да стигне до вредност од 3,6 милиони евра бидејќи најде начин како поефикасно да ја поврзе Европа. Eurosender овозможува едноставно испраќање на поштенски пратки помеѓу државите членки на Европската Унија. Стартапот има договори со неколку европски доставувачи, помеѓу кои се UPS, DPD, GLS, DB Schenker, што му овозможува да понудат цени на […]

Прочитај повеќе