Picodemocracy e нова мобилна апликација за iOS и Android со која граѓаните ќе можат да дадат свое мислење во мини-референдуми. Изработена од фондацијата Метаморфозис, Македонскиот центар за европско образование и Реактор, со финансиска поддршка од Европската Унија, Picodemocracy има за цел да ја зајакне транспарентноста и демократијата, така што ќе биде алатка со која граѓаните […]

Прочитај повеќе