Добрите видеоигри можат да бидат суптилни, комлексни и да поттикнуваат на размислување како и литературата и време е светот да го препознае ова, вели Еми Грин, доктор по литература, во својот TED говор. Г-ѓа Грин е специјализирана за Шекспир и американска литература од 19 век, и работи на културолошки истражувања. Но покрај сета ова сериозна […]

Прочитај повеќе