Последната мерка за заштита на Facebook е една од најчудните досега, иако би можела да функционира. Компанијата за да ги заштити своите членови од порно од одмазда бара од нив да испратат голи фотографии. Корисниците треба да му испратат нa некој или самите на себе експлицитна фотографија. Потоа на фотографиите ќе додаде дека станува збор […]

Прочитај повеќе

Google ќе ги одобри сите „барања да се биде заборавен“ од жртвите на таканареченото „revenge porn“. Компанијата ќе ги отстрани сите контроверзни слики и видеа од резултатите на пребарувањата без потреба од дополнително објаснување. Во знак на поддршка и определба за отстранување на оваа содржина, најголемиот пребарувач во светот ќе креира нова веб форма на […]

Прочитај повеќе