Google ќе ги одобри сите „барања да се биде заборавен“ од жртвите на таканареченото „revenge porn“. Компанијата ќе ги отстрани сите контроверзни слики и видеа од резултатите на пребарувањата без потреба од дополнително објаснување. Во знак на поддршка и определба за отстранување на оваа содржина, најголемиот пребарувач во светот ќе креира нова веб форма на […]

Прочитај повеќе