Gears 5 е една од најдобрите игри кои можевме да ги играме како дел од феноменалната Xbox Game Pass. Но, доколку од некоја причина не можете да се претплатите, петтата игра од овој серијал е бесплатна за сите до 12 април. Зошто мислиме дека ова е повеќе од одлично време? Под услов да ја симнете […]

Прочитај повеќе

До сега, претпоставуваме дека имате слушнато за затворањето на студиото на Клиф Блезински, човекот кој поголемиот дел од неговиот возрасен живот го има посветено во гејмерската индустрија и директен заслужник за успехот на Unreal Tournament и Gears of War и на сите игри кои пробаа со години да ги копираат. Како главен дизајнер, Клиф Блезински […]

Прочитај повеќе

Новиот месец е пред нас, а со тоа се ближи и крајот на исчекувањето на најдобрите игри најавени за октомври. Независно дали сте по стратегии, RPG игри или вртоглава акција, го одбравме најдоброто од најдоброто. Ова се нашите најочекувани игри за месец октомври! Mafia III – 7 октомври (PlayStation 4, Windows PC и Xbox One) Третата и […]

Прочитај повеќе

Нови продoлженија на Deus Ex, Dishonored, Dark Souls, Mass Effect, Gears of War, Rainbow Six и Mirrors Edge се само дел од игрите кои се најавени на Е3. Unravel и Cuphead се инди видеоигри кои најверојатно ќе бидат попопуларни од некои од големите наслови, Last Guardian сепак не е откажан, ова се дел од вестите […]

Прочитај повеќе