Над 100.000 .xxx домени се активирани на првиот ден од стартувањето на јавната регистрација. Цените за домените започнуваат од 80 долари за година, и секој сајт ќе биде скениран дневно за малициозен софтвер. Секс доменот беше одобрен во март по десет години расправии, и треба да претставува еден вид „црвена зона“ каде порнографската индустрија ќе […]

Прочитај повеќе

ICM Registry, кој ги дистрибурира .xxx домените на третите страни како GoDaddy, им дава на брендовите и регистрираните трговски марки предност од 50 дена за да си регистрираат .xxx домен, со цел да се избегне „сајбер киднапирање“ на домените. Покрај домените од порнографската индустријата кои се во групата А, брендовите и марките кои не се […]

Прочитај повеќе