Duolingo е платформа која на бесплатен и исклучително успешен начин ви дозволува да се втурнете во мисиите за учење нов јазик. Многумина корисници се импресионирани од забавните и уникатни начини за впивање нов јазик во кратки дози, но оние кои копнееја по напредни можности остануваа со празни раце. Не повеќе. За сите оние кои сакаат […]

Прочитај повеќе

Вештачката интелигенција на Google сега може да преведува јазици кои програмерите не ја „научиле“ да ги преведува. Ова е благодарение на невралните мрежи кои Google во септември ги вклучи за подобрување на сервисот. Google објави дека вештачката интелигенција, пронаоѓа начин за поврзување на јазиците. Програмерите го научија преведувачот да преведува од англиски на корејски и […]

Прочитај повеќе

Дали чет-ботовите можат да помогнат за подобро учење на јазикот? Еден од најголемите сервиси за учење јазици Duolingo смета дека не само што може, туку и ќе го олесни учењето на странски јазици. Причината за ова е што за учење на јазик треба да зборувате. Корисниците кои се посрамежливи поретко зборуваат и не ги употребуваат […]

Прочитај повеќе

Duolingo, една од најпопуларните платформи за учење на јазици, доби инвестиција од 45 милиони долари од кои најголем дел доаѓаат од Google. Стартапот има 100 милиони корисници и неговата вредност се проценува на 470 милиони долари, вели Venture Beat. Бројот на корисници е значително пораснат од јануари минатата година кога компанијата објави дека стигнале до […]

Прочитај повеќе