Duolingo, една од најпопуларните платформи за учење на јазици, доби инвестиција од 45 милиони долари од кои најголем дел доаѓаат од Google. Стартапот има 100 милиони корисници и неговата вредност се проценува на 470 милиони долари, вели Venture Beat. Бројот на корисници е значително пораснат од јануари минатата година кога компанијата објави дека стигнале до […]

Прочитај повеќе