Безжично управување на уредите од домот е победник на Business Wall of Fame Macedonia. Интернационалниот натпреварот е организиран од Deutsche Telekom, односно локалниот од Maкедонски Телеком, и има за цел да ги промовира иновативните решенија за Интернет на нештата. Побеникот BCON Wireless Socket на SMD Smart Electronics е всушност паметен штекер, или подобро кажано додаток […]

Прочитај повеќе

Agro IT и IP Home and Office се уште две македонски решенија за Интернет на нештата кои се пријавија на Business Wall of Fame. Ова e натпревар на Deutsche Telekom кој треба да донесе поголемо раздвижување кај иноваторите кои работат на таканаречениот „Интернет на нештата“ или IoT, односно на решенија со кои машини ќе можат […]

Прочитај повеќе