За да ја одбележи својата определба кон технологијата, Естонија издаде серија на поштенски марки од стартапи и компании кои имаат естонски основачи. На марките можат да се најдат логоа од Skype и Transferwise, но и Fortuno, Pipedrive, Cloutex и GrabCad. Естонија иако е најмала држава членка на Европската Унија со околу 1,3 милиони жители, е […]

Прочитај повеќе