Комичарот Џон Оливер во најновата епизода на карактеристичен начин објаснува сè што треба да знаете за криптовалутите. Секако целта на Last Week Tonight е да нè насмее, но дел од предупредувањата на г. Оливер се сосем на место. „Важно е да се забележи, ова е сосема нов, комплициран простор и буквално никој не знае како […]

Прочитај повеќе

Комичарот, и за многумина новинар, Џон Оливер ја критикуваше native advertising како штетна практика која им штети на традиционалните и новите медиумите. Таканареченото native advertisement не е директно рекламирање преку банери, туку рекламирање преку содржина, кој не мора да биде за брендот. Пример, New York Times, кој неодамна започна со native advertisement, објави вистински новинарски […]

Прочитај повеќе