Агенцијата за вработување на Република Македонија започна нова програма за намалување на невработеноста кај младите. Заинтересираните претприемачи кои ги исполнуваат условите може да добијат неповрата финансиска помош во висина до 10.000 евра. АВРМ и досега имаше слична програма иако сумата која ја нудеа беше пониска. Финансиската помош е наменета за млади лица до 29 години. […]

Прочитај повеќе

Владата најави дека ќе дели по 3.200 евра на 400-то нови бизниси преку Програмата за самовработување. Најдобрите триесет бизнис планови ќе добијат по 240.400 денари, скоро 4.000 евра, а на шеесетина компании кои ќе покажат дека им треба уште еден вработен ќе добијат дополнителни 1.500 евра. Целта на најавените грантови, вели вицепремиерот за економски прашања […]

Прочитај повеќе