Internews почнува прекуграничен проект кој ќе се занимава со изработка на мултимедијална продукција на вести и со регионална размена на медиумска содржина наречен “Јакнење на независните медиуми во Европа и Евроазија”. Целта на овој проект е на граѓаните да им обезбеди пристап до проверени информации за локални, регионални и глобални теми од јавен интерес и […]

Прочитај повеќе

Вкупно 450.000 евра ќе им бидат на располагање на сите стартапи и спин-оф компании кои ќе се пријават и ќе бидат одобрени на третиот повик на државниот Фонд за иновации и технолошки развој. Рокот за пријавување е до први август. Поединечно, секој стартап ќе има шанса да добие 30.000 евра грант кој е неповратен, но […]

Прочитај повеќе

Владата најави дека ќе дели по 3.200 евра на 400-то нови бизниси преку Програмата за самовработување. Најдобрите триесет бизнис планови ќе добијат по 240.400 денари, скоро 4.000 евра, а на шеесетина компании кои ќе покажат дека им треба уште еден вработен ќе добијат дополнителни 1.500 евра. Целта на најавените грантови, вели вицепремиерот за економски прашања […]

Прочитај повеќе