Steam објави дека Steam Link и Steam Video апликациите ќе бидат достапни и на Android и на iOS. Апликацијата ќе им овозможи на корисниците да играат на своите телефони или таблет компјутери. Преку апликацијата корисникот може да ја стрима играта од Steam-библиотеката на Mac или Windows компјутер. Уредите меѓусебно се поврзуваат преку 5GHz бежична мрежа или […]

Прочитај повеќе

Valve започна со претпродажба на своите први конзоли заедно со Steam Link – уред за стрим на игри од PC на останатите уреди во домот. Првите конзоли во продажба ќе се појават на 16 октомври, а во продавниците ќе бидат достапни веќе од 10 ноември, јави Polygon. Први производители кои започнуваат со продавање на конзолите […]

Прочитај повеќе