Може да го разберете моето изненадување кога добив покана да одам во Собранието на Република Македонија за јавна дебата за гејминг. Што? Но, знаев дека видеоигрите и станаа интересна тема на пратеничката Лидија Димова која неодамна го спомна е-спортот кога се расправаше за Законот за спорт. Тогаш г-ѓа Димова направи лоша грешка споредувајќи го е-спортот […]

Прочитај повеќе

Умрен, понекогаш познат и како Јане Здравевски, е моментално најпознатиот македонскит Twitch стример кој сепак стрима гејмплеј од World of Warcraft и други игри на англиски. Тој започна со „лаптопче со 4GB RAM” за да продолжи секој ден да стрима до 12.000 корисници кои му се верна публика, и е блиску до половина милион прегледи […]

Прочитај повеќе