Гостин во новата епизода на GG.MK е Милан Тасевски креатор на Small Star Empires. Секако тоа значи дека главна тема на епизодата е Kickstarter кампањата за Small Star Empires. Гледачите може да дознаат кои се разликите со оригиналната верзија, и што овозможуваат новите експанзии. Покрај ова, главна тема на оваа епизода е God of War и […]

Прочитај повеќе

Експанизиите за Small Star Empire успеаа да ги соберат потребните средства на KickStarter за помалку од четири часа. Заедно со експанзиите на дел од кампањата е и втората верзија на Small Star Empire. Ова е трета игра, во случајот експанзија од Archona Games, која успешно го надминува прагот за реализација. Досега играта собра речиси 22.000 […]

Прочитај повеќе

Ако не сте ги поминале последните неколку години без да читате вести, тогаш најверојатно знаете дека македонските дизајнерите на друштвени игри се супер успешни. Сè започна со Small Star Empire пред неколку години. Потоа следеа останатите kickstarter-кампањи за друштвени игри кои веќе се излезени или со нетрпение ги очекуваме. Small Star Empire наскоро ќе добие […]

Прочитај повеќе

Помалку од еден ден им беше потребен на Archona Games за да стигнат до посакуваните 20.000 австралиски долари на Kickstarter. Ова е втора игра на Archona Games која успешно го надминува потребниот праг за реализација. Интересно, ова е втор обид на Kickstarter на оваа игра. Во текот на минатата кампања, дојдоа до куп нови идеи […]

Прочитај повеќе

Македонскиот издавач на игри на табла Archona Games денес започнува со Kickstarter кампања за својата втора игра. Galactic Warlords: Battle for Dominion веќе беше на Kickstarter, но во последен момент од Archona одлучија да ја прекинат камањата и да ја надградат играта. Еден од новитетите е додавање на можноста за играње со еден играч, а новата верзија […]

Прочитај повеќе

Оваа недела на Kickstarter започнува кампањата за Galactic Warlords: Battle for Dominion на Archona Games. Најголем дел од полирањето на Galactic Warlord е направено во Archona, а игратa е дизајнирана од Бабис Гианиос. Kickstarter кампањата започнува на 15 јуни. Играта беше замислена малку поинаку, но по средбата со Милан, г. Гианиос и Archona ја преработија темата. […]

Прочитај повеќе

Нова епизода на GG.MK и повторно без Гораст. Во оваа епизода на Данко и Бобо гостин им е Милан Тасевски од Archona Games. Поводот за гостувањето е новата игра која ќе ја издадат Galactic Warlords. Презентацијата на играта зафаќа добар дел од епизодата, па сите вљубеници во игрите на табла ќе имаат можност да ја […]

Прочитај повеќе

Минатата година на KickStarter завршија две успешни кампањи од Македонија. По затворањето на crowdfunding процесот, активностите се потешки за забележување и самите поддржувачи знаат многу малку што се случува зад сцената… Затоа разговаравме со: Милан Тасевски, основач на Archona Games; и Иванa и Војкан Крстевски, Тони Тошевски, Маја Матовска од Final Frontier Games; со цел […]

Прочитај повеќе

Првите примероци на македонска Kickstarter игра на табла Small Star Empires пристигнаа во Archona Games и веќе може да видите „unboxing“ видео, но нема подобар начин да се прослави играта од турнир! Првиот турнир во Small Star Empires ќе се одржи денес во холот на Cineplexx во City Mall, и ќе биде дел од премиерата […]

Прочитај повеќе

За само десет дена Small Star Empires стана македонски Kickstarter рекордер, со собрани 14.000 австралиски долари за само десет дена. Играта на табла ја исполни квотата на кампањата со останати 20 дена, па можно е да собере многу повеќе пари за да биде реализирана и пуштена во продажба. Но, за што се работи? Креаторот на […]

Прочитај повеќе

Само три дена од почетокот на кампањата на Kickstarter, играта на табла Small Star Empires е на пат да биде можеби најуспешниот македонски краудфандинг проект. Играта на Archona Games за три дена успеа да собере скоро 9.000 aвстралиски долари од побараните 14.000, кои, ако продолжи со вакво темпо, ќе ги надмине во преостанатите 27 дена. […]

Прочитај повеќе

Small Star Empires е игра на табла, креирана и нацртана од Милан Тасевски. Ова е првата македонска игра на табла, која беше претставена на втората епизода на GG.mk од втората сезона. Игрите на табла постојат пред видеоигрите, и сé уште се популарен и заразен жанр за играње со пријателите. Дури и во Македонија. Можеби треба […]

Прочитај повеќе