Секоја година има се повеќе и повеќе барања за следење на комуникацијата во Македонија, открива нова студија „Надзор на следењето на комуникации во Македонија: Правејќи го невозможното возможно“ на истражувачкиот центар Analytica, направенa од Андреја Богдановски и Магдалена Лембовска, која е гостин на престојната работилница Surveillance 101. Според податоците од Основниот суд Скопје 1, добиени […]

Прочитај повеќе