Не така одамна Yahoo беше првата врата кон интернет за десетици милиони корисници. Неколку генерации го користеа Yahoo Messenger да разговараат и да запознаат нови пријатели, но сега и последните потсетници на некогашниот гигант заминуваат. Компанијата за 4,8 милијарди долари ќе стане дел од Verizon, јави Recode. Зделката треба да се финализира денес пред да […]

Прочитај повеќе

Имејл испратен до вработените во компанијата открива дека Yahoo! ќе работи со инвестициската банка Allen & Comp. за да „собере барања од бројни странки кои веќе истакнале интерес за бројни потенцијални опции“. Имејлот објавен од

Прочитај повеќе

Кога би го сретнале Бил Гејтс, Стив Џобс, Лери Пејџ или Марк Закерберг каква визит картичка, со каков дизајн, би очекувале да ви дадат? Подолу се неколку визит картички, објавени од DesignYouTrust, од кои тешко дека ќе претпоставите дека се работи за ИТ гении кои ја предводат дигиталната револуција, но сепак се визитки кои тие […]

Прочитај повеќе