По се изгледа е речиси, ако не и сосем невозможно жителите на САД кои сметаат дека се прислушувани да поведат судска парница против Националната агенција за безбедност (NSA). Причината за ова што тужителот треба да докаже дека е следен, но, доказ дека NSA прислушува е практично невозможно да се добие, пишува Wired. Проблемот со судската […]

Прочитај повеќе

Претседателот на САД, Барак Обама, потпиша легислатива со која се надева ќе го спречи неовластеното прислушување и следење на интернет, пренесува BBC. Со USA Freedom Act, овластен првин од Сенатот, и потоа потпишан од г. Обама, се воведуваат поголеми контроли и ограничувања на NSA, која масивно и неовластено ја следи комуникацијата на граѓаните на САД […]

Прочитај повеќе