Иако уште во целост не е имплементирана USB 3.0 технологијата, USB Implementers Forum ја најави следната голема надградба – USB 4. Според најавата максималната брзина ќе биде 40 Gbps, два пати побрзо од сегашната верзија, вели Verge. Спецификациите на USB 4 всушност се блиску до Thunderbolt 3. Двете може да понудат до 100 W моќност. […]

Прочитај повеќе

Thunderbolt 3 кабелот e способен да пренесе филм со 4K резолуција за помалку од 30 секунди. Иако тоа е фасцинантна брзина, сепак поинтересната вест е дека ќе доаѓа со новиот стандарден USB-C конектор, јави Intel. Брзината на проток кој ќе ја овозможува новиот кабел е 40Gbps или двапати побрзо од 20Gbps на Thunderbolt 2. Покрај […]

Прочитај повеќе