Lynx Animation Studios кои најверојатно ви се познати по анимираниот филм „Џон Вардар против Галаксијата“  и TabTale организираат натпревар. Натпреварот треба да ги пронајде најдобрите развивачи на видеоигри во Македонија. Натпреварот е веќе отворен од 10. октомври, а пријавувањето на игрите ќе трае до 26. октомври. Потоа ќе бидат избрани победниците и доделени наградите на 28. […]

Прочитај повеќе

Неодамна гејминг тимот на Mischievous имаше можност да се претстави на најголемиот гејмерски настан кој досега се случил на Балканот, International Gaming Festival. Mischievous беа спонзорирани Lynx Animations и испратија три тима за Dota 2, CS:Go и Hearthstone. Еден од клучните играчи во тимот, и капитен на Hearthstone тимот, Тиана Ивановска е истовремено и една од […]

Прочитај повеќе

Нинџа крави, вонземјани, чудовишта, распеани животни, роботи и разни други ликови наскоро ќе станат дел од анимирани проекти кои ќе бидат реализирани од македонското Lynx Animation Studios, кое стартуваше од септември. Lynx Animation е составен од 15 ветерани на филмската, стрип и музичката сцена во Македонија, но и пошироко. Ќе креираат анимирани филмови и видеоигри, […]

Прочитај повеќе