Македонската апликација Disaster App го најде своето место на листата на најинтересните проекти од Балканот која ја креираше Red Bulletin, заедно со американско-македонскиот Solaborate; хрватско-македонскиот Fueloyal и македонскиот систем за гласање iVote. Станува збор за постара апликација, објавена уште пред две години година, која беше креирана по катастрофалните поплави во Босна и Херцеговина и Србија […]

Прочитај повеќе